Social media marketing (SMM)

Social media marketing maakt het mogelijk om middels verschillende social kanalen jouw diensten of producten onder de aandacht van de juiste doelgroep te brengen. Naast het promoten van diensten of producten is social media ook uitermate geschikt in het realiseren en vergroten van naamsbekendheid van je onderneming. Het delen van relevante content voor je doelgroep middels social media levert een toegevoegde waarde in de branding van je onderneming. Een combinatie van social media advertising en relevante social content op jouw kanalen/pagina's heeft als resultaat een vergroting van het bereik binnen een relevante doelgroep en regio met de juiste boodschap. Middels de juiste aanpak kan dit meer klanten, leads en opbrengst opleveren.

  Verschillende social media kanalen

  Het aantal social media kanalen en het gebruik hiervan groeit jaarlijks verder. En dit is voor alle branches een positieve ontwikkeling, want het geeft meer mogelijkheden om de juiste doelgroep middels het juiste kanaal te bereiken. De werkwijze en aanpak van Hubion bij de inzet van social media marketing is om samen de juiste verwachting te scheppen en gewenste doelen vast te stellen. Samen inventariseren welke boodschap middels welke kanalen het beste aansluit bij jouw doelgroep. Maar welke social media kanalen zijn dan geschikt? Een greep van de meest populaire kanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, YouTube, Snapchat en TikTok.

  Social media marketing inzetten voor maximaal resultaat

  Social media marketing stopt niet bij het eenmalig opzetten van een advertising campagne of het aanmaken van een bedrijfspagina op Facebook. Social media dient een onderdeel te zijn van de totale online marketing activiteiten en strategie van jouw onderneming. Elke keer dat je een nieuw product opneemt in je assortiment, een nieuwe dienst ontwikkelt of interessante informatie hebt om te delen met jouw doelgroep dan maakt social media hier een onderdeel van uit. Belangrijk is dus om altijd op de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden van social media in te spelen. Campagnes en content op social kanalen dienen continu geanalyseerd, geoptimaliseerd en bijgestuurd te worden om het maximale resultaat te behalen. Maar hoeveel bezoekers, leads of omzet komt er uit een campagne? En wat is rendement van deze campagnes? En hoeveel engagement is er op specifieke type content en posts?En welke uitingen scoren hier het beste? Vragen waar Hubion mee kan helpen in zowel een onderbouwd advies als uitvoerende werkzaamheden.

  Hulp bij social media marketing

  Hulp nodig bij social media marketing? Hubion helpt bij de opstart, het beheer en de groei van je social media (advertising) campagnes, kanalen en content voor een maximaal resultaat. Neem geheel vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden voor de optimale inzet van social media marketing samen met Hubion.