Conversie optimalisatie (CRO)

Met conversie optimalisatie, CRO, is het mogelijk om de kwaliteit van het verkeer op je website of webshop te verbeteren. Waar zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie als doel hebben om meer verkeer naar je website of webshop te trekken is het doel van conversie optimalisatie om de bezoekers zo goed mogelijk te helpen, zodat deze tot conversie overgaan. Een conversie is een actie welke als doel wordt gezien, zoals een contactaanvraag, inschrijving of een productaankoop.

Conversie optimalisatie inzetten

Je website of webshop heeft als doel om bezoekers te laten converteren. Om bezoekers daadwerkelijk tot conversie over te laten gaan is de weg naar deze conversie, ook wel customer journey genoemd, belangrijk. De optimale customer journey wordt bepaald door je doelgroep en specifieker door het gedrag en de behoeften van deze doelgroep. Je website of webshop moet hier optimaal voor ingericht zijn.

Denk aan het makkelijker maken van je aankoopproces voor meer transacties. Of het aanpassen van een kleur, tekst of vorm van een button voor meer aanvragen. En wat dacht je van een aanpassing van en complete inrichting van een pagina om meer inschrijvingen te genereren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden wat mogelijk is binnen conversie optimalisatie. Hubion adviseert en helpt bij opzetten en uitvoeren van de juiste conversieverbeteringen om het maximale resultaat te behalen voor jouw website of webshop.

Maximaal resultaat met conversie optimalisatie

Met de juiste inzet van conversie optimalisatie behaal je altijd maximaal resultaat voor alle overige marketinginspanningen, zoals zoekmachine adverteren of zoekmachine optimalisatie, die je doet voor je website of webshop. De focus van conversie optimalisatie is niet het aantrekken van meer bezoekers, maar juist deze bezoekers tot een aankoop, inschrijving of aanvragen laten converteren. Hoe beter geoptimaliseerd de weg naar het doel voor een bezoeker is, hoe groter de kans dat deze zal worden behaald. 

Hulp bij conversie optimalisatie

Hulp nodig bij conversie optimalisatie? Hubion helpt bij de opstart, uitvoer en vervolgstap bij alle conversieverbeteringen voor een maximaal resultaat. Neem geheel vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden voor de optimale inzet van conversie optimalisatie samen met Hubion.