Content marketing (CMO)

Content marketing heeft een tweezijdig doel. Enerzijds draagt content marketing bij aan zoekmachine optimalisatie en zorgt voor een hoge organische ranking en positie in zoekmachines. En anderzijds moet de content op de website dusdanig afgestemd zijn op de doelgroep en hiermee een bijdrage leveren aan de conversie optimalisatie. M.a.w. de correcte content helpt bezoekers om eerder tot conversie over te gaan.

Wat is content marketing?

Content marketing wordt van gezien als enkel content creatie in de vorm van tekst of copywriting. Dit is deels waar. Content marketing is inderdaad de creatie van teksten op een website, maar ook de correcte toepassing van fotografie, video of animaties. En daarnaast is content marketing niet alleen relevant voor de website zelf, maar ook voor banners of e-mailtemplates. Alles wat content bevat kan geoptimaliseerd worden om online goed te scoren.

Belangrijk bij content marketing is om ervoor te zorgen dat de content zo goed mogelijk aansluit bij het zoekgedrag van de doelgroep. Met relevante content is de aansluiting beter bij de zoekopdracht van de doelgroep, maar dusdanig opgezet dat de bezoeker van je website sneller vindt op terechtkomt waar hij of zij naar op zoek is. Hubion geeft advies en helpt bij de optimale inzet van content marketing, content creatie en copywriting om het maximale resultaat te behalen voor jouw website of webshop.

Maximaal resultaat met content marketing

De juiste inzet van content marketing heeft een grote bijdrage in het behalen van maximaal online resultaat. Marketingactiviteiten als zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie zijn sterk afhankelijk van de content op je website of webshop. De nadruk bij content marketing is om relevante content te creëren van die aansluit bij het zoekgedrag van de doelgroep en deze te optimaliseren voor een betere organische  vindbaarheid en conversieverhoging op de website of webshop.

Hulp bij content marketing optimalisatie

Hulp nodig bij content marketing? Hubion helpt middels advies en tevens uitvoer van een optimale inzet van content creatie en copywriting bij je website, banners of e-mailtemplates voor een maximaal online resultaat. Neem geheel vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden voor de optimale inzet van content marketing samen met Hubion.