Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren, ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd, maakt het mogelijk om jouw specifieke en relevante doelgroep te bereiken met advertenties. De meesten kennen de betaalde advertenties in zoekmachines, maar met zoekmachine adverteren is meer mogelijk. Denk aan het bereiken van je doelgroep middels banners via het displaynetwerk om interesse op te wekken, of middels remarketing ervoor zorgen dat je onder de aandacht blijft bij jouw doelgroep. En als je ook je producten online verkoopt dan is de inzet van Google Shopping, of het onlangs gelanceerde Bing Shopping, onmisbaar als kanaal om online omzet te realiseren.

  Werkwijze bij zoekmachine adverteren

  De werkwijze en aanpak van Hubion bij de inzet van zoekmachine adverteren is om samen de juiste verwachting te scheppen en gewenste doelen vast te stellen. Samen inventariseren we de relevante zoekwoorden die populair zijn als zoekopdrachten bij jouw doelgroep. Wanneer er een zoekopdracht plaatsvindt zal een relevante advertentie, die we tevens samen bepalen, zichtbaar zijn voor de zoeker. Pas als de zoeker op jouw advertentie klikt worden kosten in rekening gebracht. Afhankelijk van de branche en het zoekwoord kunnen advertenties al vanaf € 0,05 per klik ingezet worden. Om het budget te bewaken stellen we een daglimiet in. Op deze manier betaal je dus nooit meer dan je wilt en is het mogelijk om zoekmachine adverteren in te zetten binnen alle budgetten. 

  Zoekmachine adverteren inzetten voor maximaal resultaat

  Zoekmachine adverteren stopt niet bij het eenmalig opzetten van een Google Ads of Microsoft (Bing) Ads account. Dit is pas de start. Net zoals jouw onderneming verandert en groeit zit de concurrentie ook niet stil. Belangrijk is dus om altijd op de laatste ontwikkelingen en trends in te spelen. Campagnes dienen continu geanalyseerd, geoptimaliseerd en bijgestuurd te worden om het maximale resultaat te behalen. Maar hoeveel omzet komt er uit een campagne, welk rendement staat hier dan tegenover, hoeveel contactaanvragen krijgen we uit welke campagne, wat is de kwaliteit van de bezoekers, etc. Vragen waar Hubion antwoord op geeft met bijbehorend advies om dit verder te optimaliseren. Bij de inzet van zoekmachine adverteren kunnen alle resultaten inzichtelijk en meetbaar worden gemaakt.

  Hulp bij zoekmachine adverteren

  Hulp nodig bij zoekmachine adverteren? Hubion helpt bij de opstart, het beheer en de groei van je zoekmachine advertising campagnes voor een maximaal resultaat. Neem geheel vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden voor de optimale inzet van zoekmachine adverteren samen met Hubion.